Racing & Events, Rally Nieuws
16 August 2016

All female team ‘Les Gazelles’ krijgt eigen challenge

Dit jaar reed het door Eurol gesponsorde rallyteam ‘Les Gazelles’ als eerste all-female team ooit de Libya Rally. Een uitdaging die zij succesvol wisten te volbrengen. Ze finishten zelfs bij de beste 25% in het algemeen klassement.

Piloot Sascha Bloemhoff en navigator Yvette Olde Monnikhof vinden het hoog tijd dat er concurrentie komt en dat meer vrouwen actief worden in cross-country rally’s en autotechniek. Zij zien geen enkele reden waarom vrouwen daarin niet zouden kunnen excelleren. Les Gazelles Challenge Gert Duson, organisator van de Morocco Desert Challenge (voorheen Libya Rally) pakt de uitdaging op en heeft voor 2017 de ‘Les Gazelles Challenge’ in het leven geroepen.

Een apart vrouwenklassement vernoemd naar het eerste ‘all-female’ rallyteam Les Gazelles. “De deelname van een damesteam werd heel positief ontvangen. Als organisator wil ik graag bijdragen aan het promoten van cross-country rally’s voor vrouwen”, reageert Gert Duson. “De organisatie wordt zelfs de eerste sponsor voor vrouwenteams die de uitdaging aan willen. We bieden ze een korting van 50% op de deelnameprijs!”

De Morocco Desert Challenge
De volgende editie van de Morocco Desert Challenge is van zaterdag 15 tot 22 april 2017. Opnieuw staat de rally garant voor een prachtige cross-country met iedere dag een grote variatie aan landschappen. Deelnemers racen over stranden, steenwoestijnen, zandvlaktes en door bergen en de majestueuze zandduinen van de Marokkaanse Sahara. Een onvergetelijk avontuur van 2400 km in één week.

Wil je ook bewijzen dat off-road racing niet alleen een mannenzaak is? Schijf je dan in voor de volgende editie van de Morocco Desert Challenge.