Motorsport, Racing & Events
20 July 2016

DNF op Sachsenring voor Dubbink

In het weekend van 15, 16 en 17 juli werd de ADAC NEC Moto3 wedstrijd verreden op de Sachsenring in het bijprogramma van de MotoGP wedstrijden. Er werden geen vrije trainingen verreden, maar op vrijdag en zaterdag elk 1 kwalificatie, waarvan het beste resultaat geldt voor de startopstelling van de wedstrijd die op zondag werd verreden.

In de eerste kwalificatie begon Ernst sterk en zette gelijk de eerste tijd neer met een 1 minuut en 34,7 seconden. Enkele ronden later had hij hier al een seconde vanaf gereden. Halverwege deze sessie lag hij even tweede, maar Ernst herpakte zich en klokte een tijd van 1.31,3 met een voorsprong van een halve seconde. In de tweede kwalificatie begon Ernst in de eerste vliegende doorkomst wederom met een 1.31,7 en wilde in de tweede ronde aanzetten. In de achtste bocht ging Ernst onderuit over de voorkant en daarmee was zijn kwalificatie vroegtijdig beëindigd. Een iemand wist met maar 0,048 seconde Ernst zijn tijd te verbeteren en hem daarmee van de eerste plek te verstoten.

Sterke start
Vlak voor de start van de wedstrijd viel zijn motor uit en kon het team de motor in de pitstraat nog weer starten. Ernst kon nog net op tijd de pitstraat verlaten, maar moest hierdoor wel achteraan het startveld plaatsnemen. Ernst kende vervolgens een sterke start en kwam bij de eerste doorkomst al als zesde door. De eerste vijf hadden toen al een aardig gat geslagen op de rest, maar Ernst ging dapper de achtervolging in. Na vier ronden begon zijn hand echter opnieuw parten te spelen en zakten de rondetijden wat in. Hij kon zijn positie nog wel vasthouden, maar oprukken naar voren lukte niet meer. Twee ronden later begon hij zoveel last te krijgen dat verder rijden geen optie was en was Ernst, na een aantal sterke eerste ronden, genoodzaakt zijn race vroegtijdig te beëindigen.

Handblessure
Ernst Dubbink, ADAC NEC Moto3 Open: “Ik baal hier flink van, maar het wou echt niet meer. De handblessure die ik opliep in de tweede kwalificatie begon me in de race echt zeer te doen. Hierdoor kon ik niet goed aanremmen en moest ik elke bocht vroegtijdig van het gas af. Hierdoor zakten mijn rondetijden in elkaar en kon ik niet goed verder rijden. Na het enkele ronden nog geprobeerd te hebben de pijn te verbijten, begon deze steeds erger te worden en heb ik helaas moeten besluiten om de wedstrijd te staken. Over vier weken rijden we op Oschersleben. Ik ben dan weer volledig fit en zal daar wederom strijden voor de winst.”