Dakar Nieuws, Racing & Events
10 January 2016

Eurol in Dakar: Deelnemers genieten van welverdiende rustdag

Een lastige proef stond de deelnemers van de Dakar Rally te wachten voor men mag genieten van een welverdiende rustdag. Voor de Eurol-rijders was het een pittige dag met positief nieuws: Peter Versluis heeft de leiding in het truck-klassement. Hoe deden de andere deelnemers van Eurol het in etappe 7?

Eurol veka MAN Rally Team
Het Eurol Veka MAN Rally Team kan tevreden zijn over de eerste week in de Dakar. Ondanks dat Hans Stacey niet goed in zijn ritme kwam tijdens de zevende etappe. Hij moest stoppen om een wiel te wisselen en werd uiteindelijk negende. Dat terwijl Peter Versluis de tweede plek in de etappe pakte en ook de leiding in het klassement heroverde. Marcel Huigevoort stuurde de MAN door de proef tot een zeventiende tijd. In het klassement staat Huigevoort nu zestiende.

Mammoet Rallysport 
Voor het Mammoet team komt de rustdag op een goed moment. Pascal de Baar heeft zich de afgelopen dagen op een sterke manier naar een elfde plaats in het klassement gereden. De Baar moest omschakelen na het uitvallen van Van den Brink en heeft dat sterk opgepakt.

Riwald, Van de Laar
Eén mindere dag heeft Gert Huzink gehad tijdens deze Dakar. Voor de rest hangt de man van het Riwald Team steevast zo rond de top-20. Jan van de Laar kan na een paar moeilijke dagen op hoogte weer vooruit kijken. De debutant heeft een portie pech en ellende gehad en finishte in de zevende etappe op de 31e plaats.

Top Trucks Dakar
Vic Versteijnen daarentegen voelt zich elke dag beter en heeft vooruitgang geboekt. Een 23e plaats in de zevende etappe betekent dat hij gaat rusten op een 22e plaats algemeen. Frank Tilburgs doet het niet onverdienstelijk als debutant. Tilburgs heeft het een en ander meegemaakt maar is nog niet in negatieve zin opgevallen. Tilburgs staat na zeven etappes 28e algemeen.

Rotsaert
De Belgische troef, Steven Rotsaert, kende een mindere dag in de vierde etappe maar heeft zich inmiddels sterk herpakt. Rotsaert reed in de zevende proef een twintigste tijd en kan in de tweede week vooruit kijken om te profiteren van fouten die anderen maken.

Van Loon Racing
Erik van Loon kan eveneens vooruit kijken. Van Loon presteert samen met navigator Rosegaar solide en neemt geen grote risico’s. De lastige dagen die volgen liggen de heren Van Loon en Rosegaar en een elfde positie geeft een prima kans op nog een goede klassering in Rosario.

Coronel
Tim Coronel is halverwege de week goed in gang geschoten en heeft het ritme te pakken met de buggy. Coronel staat op plaats 67 in het klassement en staat eerste in het solo-klassement

Frans Verhoeven, Van Pelt
Frans Verhoeven zette in de zevende etappe alle zeilen bij om een goed resultaat te halen. Verhoeven werd 21e en kwam op acht minuten van winnaar Meo binnen. Robert van Pelt haalde de top-30 ook. Van Pelt staat zodoende op een dertigste plaats in het klassement en heeft anderhalf uur achterstand op leider Goncalves.

Riezebos
Jasper Riezebos doet het als deelnemer in het kistklassement helemaal in zijn eentje en dat gaat hem goed af. Riezebos staat na zeven etappes geklasseerd als 72e en vierde in het Malle Moto klassement.