Dakar Nieuws, Racing & Events
7 January 2016

Eurol in Dakar: Eurol Veka MAN Rally Team leidt in klassement trucks

De door Eurol gesteunde deelnemers begonnen woensdag aan het eerste deel van de etappe met deze keer droge omstandigheden. De regen van de nacht had het bivak in Jujuy veranderd in een modderpoel maar het mocht de deelnemers niet deren, zij vertrokken voor een proef van 429 kilometer.

EVM
Bij de trucks streden Hans Stacey en Peter Versluis van het Eurol Veka MAN Rally Team weer mee in de voorhoede. Heel even leek het erop dat Versluis de dagzege zou pakken, die ging op het laatste moment aan zijn neus voorbij. Desalniettemin is Versluis wel de nieuwe klassementsleider bij de trucks, gevolgd door Stacey.

Mammoet
Pascal de Baar reed andermaal zijn truck de top-15 binnen door geen gekke dingen te doen, maar toch hard te rijden. Gert Huzink leverde met Eurol wederom een sterke prestatie door de Tatra te parkeren op de zestiende plaats.

Top TrucksVic Versteijnen klimt ook elke dag een positie op de ranglijst. In de vierde etappe kwam de coureur met DAF tot een 22e plaats, vlak achter Marcel Huigevoort. Jan van de Laar reed een nette 25e tijd en heeft zo een goede uitgangspositie voor het tweede deel van de marathonetappe.

Rotsaert
Steven Rotsaert rafelde de vierde etappe in gedegen tempo af, hij werd 38e. Frank Tilburgs moest vandaag wat meer plaatsen prijsgeven. Hij begon als 34e aan de etappe en kwam met iets meer dan twee uur achterstand binnen op positie 42.

Van Loon
Erik van Loon revancheerde zich prima na het tijdverlies van de derde etappe. Van Loon moest door stof en had te maken met vermogensverlies door de grote hoogte maar kon ondanks dat een veertiende tijd produceren. Hetzelfde gold voor Bernhard ten Brinke die na een lekke band vroeg in de etappe er alles aan deed om de schade te beperken. Een vijftiende plek bleek het resultaat.

Coronel
Bij de auto’s viel Tom Coronel uit, maar broer Tim Coronel haalde een goed resultaat door als 65e aan de finish te komen met maar 1 uur en 40 minuten achterstand.

Kees Koolen sprak na afloop van een saaie dag met veel rechte stukken, iets waar hij niet veel plezier aan beleeft. Toch kwam Koolen op een zeventiende plaats terecht in de vierde etappe en heeft hij nog altijd zicht op een top-15 klassering in het klassement.

Motoren
Bij de motoren mocht Frans Verhoeven zich nogmaals beste Nederlander noemen. Hij werd vandaag 28e op een kwartier van winnaar Goncalves. Robert van Pelt zat daar niet ver achter op een 34e plaats, met zestien minuten achterstand.

Kistrijder Jasper Riezebos pakt elke etappe een aantal plaatsen terug. De kraanmachinist rijdt momenteel rond de 80e plaats en heeft die plaats ook in het klassement.

In samenwerking met onze partner Rallymaniacs