Dakar Nieuws, Racing & Events
5 January 2016

Eurol in Dakar: Hans Stacey overtuigend naar winst in etappe 2

Gisteren stond de eerste echte etappe van Dakar 2016 op het programma. De motoren kregen 354 kilometer voor de wielen, de trucks en auto’s reden 387 kilometer. En niet zonder succes, een overzicht van alle Eurol-rijders in de Dakar Rally.

Hans Stacey verraste met zijn terugkeer bij het Eurol Veka MAN Rally Team en deed hetzelfde in de eerste echte etappe. Stacey reed in de proef over 387 kilometer naar de snelste tijd en was teamgenoot Peter Versluis te snel af. De snelle assistentie, Marcel Huigevoort, besloot de dag in de top-30 op positie 26.

Mammoet Rallysport
Bij het Mammoet Rallysport Team kwam er helaas alweer een einde aan de wedstrijd van Martin van den Brink.”Dit is echt ongelooflijk.” Martin van den Brink kan zijn oren en ogen nog nauwelijks geloven als hij terugdenkt aan de eerste echte etappe in de Dakar Rally 2016. “De remdruk van de truck viel weg en ineens stond de Renault in lichterlaaie.”
De rijders konden zich spoedig in veiligheid brengen, maar de vlammen maakten in rap tempo een einde aan de aspiraties van het team. Van den Brink: “Het kost ons veel geld, maar aan de andere kant zijn we blij dat iedereen ongedeerd is gebleven.”

Martins teamgenoot Pascal de Baar presteerde sterk met een zestiende tijd.

Tilburgs Truck Parts, Fried van de Laar, Top Trucks, Riwald
Debutanten Frank Tilburgs en Jan van de Laar reden sterk door ieder in de top-25 te finishen tijdens de tweede etappe. Tilburgs werd 24e, Van de Laar kwam terecht op positie 25. Vic Versteijnen zat in het gedrum om de top-25, hij viel er echter net buiten met een 27e plaats. Gert Huzink en zijn Riwald-team namen genoegen met een 34e plaats in de eerste etappe.

Bernhard ten Brinke
Bernhard ten Brinke moest in de tweede etappe het spits afbijten en dat bleek een lastige klus. Ten Brinke behaalde uiteindelijk een keurige tiende plaats en schuift door straffen van anderen zelfs nog wat op. Vandaag mogen hij en Tom Colsoul starten op een zevende plek.

Van Loon
Erik van Loon en Wouter Rosegaar presteerden solide in de eerste echte etappe. Waar andere toppers vast kwamen te staan in de modder, ploeterde het duo door naar een dertiende plaats.

Coronel
De gebroeders Coronel deden er iets langer over, ze kwamen vier uur later op de plaatsen 102 en 105 aan in het bivak van Termas de Rio Hondo.

Motoren
Jasper Riezebos liet in de eerste etappe een sterke inhaalrace zien. Riezebos moest na het probleem in de proloog laat starten en haalde meer dan twintig collega’s in om een goede startplaats voor de etappe van dinsdag te bereiken. Frans Verhoeven kende moeite om in zijn ritme te komen maar haalde desondanks gewoon een goede klassering, hij werd 37e. Robert van Pelt haalde ook een goede klassering maar kreeg 22 minuten straftijd.

 

In samenwerking met onze partner Rallymaniacs