Dakar Nieuws, Racing & Events
15 January 2016

Eurol in Dakar: Peter Versluis finisht stage 11 op de tweede positie!

Het kwik liep op tot wel 45 graden op sommige stukken van de etappe. Het was wederom een element dat de toch al zware elfde etappe nog een extra twist gaf. Hoe geraakten de Eurol-rijders in Dakar 2016 aan de finish in etappe 11?

Peter Versluis herstelde zijn zelfvertrouwen na een aantal mindere dagen. De Werkendammer van het Eurol Veka MAN Rally Team werd in de elfde etappe tweede en stelde z’n zesde plaats in het klassement nog wat veiliger. Hans Stacey kreeg te maken met een lekke band, hij staat nu vijfde in het klassement. Marcel Huigevoort kwam na een zware dag gisteren vandaag terug de top-20 binnen naar plaats zeventien.

De rally van Pascal de Baar is geslaagd met de dagzege van woensdag, dat moge duidelijk zijn. De Baar moest daarom in etappe 10 het spits afbijten en wist de Renault in het bivak te brengen op een tiende positie.

Jan van de Laar en Vic Versteijnen hadden een lange dag in de tiende etappe maar haalden het bivak enigszins op tijd donderdag. Van de Laar reed de etappe uit op een twintigste positie, Versteijnen werd 21e.

Gert Huzink heeft zijn doel bijgesteld voor de Dakar en wil de finish in Rosario halen. Huzink nam wederom een lastige horde maar sloot de dag redelijk succesvol af met een 26e tijd. Frank Tilburgs kende een aantal lange dagen eerder deze week maar volbracht ook donderdag de etappe weer zonder al teveel problemen. Tilburgs werd 27e.

Steven Rotsaert finishte weer keurig in de top-25 in etappe 11. De Belg kwam op iets meer dan twee uur van winnaar Nikolaev aan de finish.

Erik van Loon liep in de elfde etappe tegen een aantal kleine probleempjes aan. Ten eerste de hitte, die Van Loon zelf dwars zat maar ook drie lekke banden. Daarnaast sprongen er nogal wat toeters en bellen aan in de Mini vanwege de intercooler en andere systemen in de auto. Uiteindelijk volbracht Van Loon de etappe heelhuids op de veertiende plaats.

Tim Coronel lijkt verlost van alle problemen. Ook vandaag zat er weer een keurige proef in voor de Huizenaar die op positie 29 aan de finish kwam.

De motorrijders hadden het nog wel het zwaarst in de snikhete buitenlucht van La Rioja naar San Juan. Verhoeven werd twintigste en heeft de zeventiende plaats nog altijd stevig in handen, een plaats winst zit er nog in de komende dagen.

Robert van Pelt staat 28e in het klassement en kwam donderdag op een 39e positie aan de finish. Jasper Riezebos doet het als kistrijder nog altijd uitstekend, hij bereikt de finish heelhuids op een 55e plaats.