Dakar Nieuws, Racing & Events
3 January 2017

Eurol in Dakar: De Soultrait en Coronel pakken eerste overwinningen

Eurol is weer terug in Dakar. Wij ondersteunen vele deelnemers in de Dakar Rally en iedere dag brengen we een update over de prestaties in de zwaarste rally ter wereld.

Xavier de Soultrait en Maikel Verkade
Xavier de Soultrait deed zichzelf een groot plezier door de eerste etappe van 39 kilometer te winnen. De Fransman won de etappe met twee seconden voorsprong op de achtervolger. Echter kreeg hij later een minuut tijdstraf berekend en verloor daardoor de koppositie. Maikel Verkade won veel plaatsen tijdens de eerste etappe van de Dakar. Hij ging als 103e van start, haalde veel coureurs in en kwam aan de finish op plaats 66. Een goede start voor Verkade die aan zijn tweede Dakar bezig is.

Robert van Pelt en Jasper Riezebos
Robert van Pelt had een solide start met een dertigste plaats in de eerste etappe. Van Pelt is één van de kanshebbers voor de overwinning in het kistklassement, hij moet verstandig omgaan met zijn motor en zichzelf. Jasper Riezebos is nog zo’n coureur uit het kistklassement die het helemaal zelf moet doen. De kraanmachinist reed een goede etappe en finishte 104e.

Kees Koolen
Kees Koolen heeft het afgelopen jaar veel tijd besteed aan het bouwen van zijn eigen quad. Koolen kreeg de homologatie voor elkaar en mag starten met zijn eigen Barren Racing machine. Koolen werd zesde in de eerste etappe.

Erik van Loon en Eberrt Dollevoet
Erik van Loon is nieuw bij Toyota nadat hij Mini verliet vorig jaar. Hij heeft veel getest met de auto en moest in zijn ritme komen tijdens de eerste etappe. Dat lukte want Van Loon werd tiende, ondanks wat kleine problemen. Ebert Dollevoet is een volhouder. Hij begint aan zijn negende Dakar en moet nog altijd voor het eerst de finish bereiken. Het begin was sterk voor Dollevoet die net buiten de top dertig finishte.

Coronel
De gebroeders Coronel zitten in een nieuwe categorie in deze Dakar. In de UTV-klasse domineerden ze de eerste etappe. Tim Coronel won de etappe, een minuut voor zijn broer Tom.

Drie Eurol trucks bij de eerste tien
Drie van de kanshebbers bij de trucks, die gesteund worden door Eurol, finishten bij de eerste tien vandaag. Martin van den Brink kende een zeer sterke start na een dramatisch jaar. Hij pakte een derde plaats in de snelle etappe. Net na Van den Brink was Peter Versluis, de aanvoerder van het Eurol/Veka MAN Rallyteam. Versluis werd zevende, net voor zijn teamgenoot Artur Ardavichus.

Riwald
Gert Huzink heeft het vertrouwen met zijn nieuwe Renault truck. Na het winnen van de Rally van Marokko in 2016, wil hij een top tien positie halen in deze Dakar. De eerste etappe verliep goed voor Huzink die keurig bij de eerste vijftien eindigde.

TopTrucksDakar en Tilburgs Truck Parts
Vick Versteijnen van het TopTrucks Dakar Team kende een solide start met zijn nieuwe Scania Torpedo truck. Hij eindigde vandaag op een zestiende plaats, net voor Pascal de Baar van Mammoet Rallysport. Frank Tilburgs heeft zich flink verbeterd afgelopen jaar en hij liet dat al zien in de eerste etappe met een finish in de top-25.

Rotsaert en Van de Laar
De Belgische Steven Rotsaert reed eveneens een goede etappe met een 22e plek als resultaat. Jan van de Laar begon zijn tweede Dakar als coureur met een 26e positie in het klassement.