Dakar Nieuws, Racing & Events
6 January 2017

Eurol in Dakar: De Soultrait weer in de top bij de motoren

Eurol ondersteunt vele deelnemers van de Dakar Rally 2017. Deze deelnemers werken elke dag erg hard om het beste resultaat te halen, of het eind van de etappe. We updaten je dagelijks over hun verrichtingen.

Motorrijders

Xavier de Soultrait blijft scoren. In weer een zware etappe finishte de Fransman op een tweede plek, hij bleef erg dicht bij de fabrieksrijders in het veld. De Soultrait staat ook nog altijd in de top tien van het algemene klassement.

Robert van Pelt werkte zich weer fantastisch door de vierde etappe, hoewel het veel energie vroeg van de jonge Nederlander. Van Pelt staat aan de leiding van het kistklassement en is gemotiveerd zijn algemene klassering te verbeteren.

Maikel Verkade deed het weer goed. Hij houdt van de duinen en hij houdt van zware dagen. Verkade finishte in de top-50 in de vierde etappe en komt steeds dichterbij aan een plaats bij de eerste vijftig in het klassement.

Auto’s

Na een zeer moeilijke dag kon Erik van Loon wel wat positiviteit gebruiken. Hij kreeg dat in de vorm van een zware etappe waar hij wat plaatsen won. Aan het eind van de etappe was hij verrast met een achtste plaats.

Tim en Tom Coronel hadden technische problemen de afgelopen dagen, maar opgeven doen ze niet. Beide kwamen ze binnen rond de veertigste plaats, ze reden goed deze etappe.

Trucks

Bij de trucks kwamen vier van de door Eurol gesteunde deelnemers binnen in de top vijftien. Pascal de Baar deed het erg goed door zowel andere deelnemers te helpen als zelf de snelheid er goed in hebben. De Baar eindigde op een zesde positie na een lange dag. Hans Stacey en Peter Versluis van het Eurol/Veka Rallyteam benaderden de zware etappe iets rustiger, ze willen zich vooral laten zien in het tweede deel van de rally.

Martin van den Brink had grote problemen in de derde etappe maar was sterk onderweg in de vierde proef. Van den Brink moest ver van achteren starten maar vloog door de duinen en bracht zijn Renault op een veertiende plaats in het bivak.

Vick Versteijnen had ook problemen in eerdere etappes, maar vond de snelheid voor een sterke dag op donderdag. Versteijnen eindigde als twintigste, net voor Frank Tilburgs die steeds dichterbij een top twintig positie in het klassement komt.

Jan van de Laar had een lange dag in de derde etappe, het ging allemaal net wat makkelijker in etappe vier. Hij kwam binnen op positie 23. Aad van Velsen reed zich de top dertig binnen en hij zal tevreden zijn met de resultaten tot nu toe.

Ed Wigman blijft doorgaan waar anderen stilvallen. Wigman hielp andere deelnemers naar de finish en moest zelf ook nog het een en ander afronden. In de vierde etappe moest hij van ver komen maar zijn doel is simpel: Andere mensen helpen en zelf Buenos Aires halen.

Uitvallers

Helaas moesten ook een aantal van de door Eurol gesteunde rijders opgeven. Jurgen van den Goorbergh had teveel pijn om nog door te rijden na een val in etappe drie. Ebert Dollevoet viel ook uit, hij kreeg te maken met technische problemen.