Product Nieuws
25 July 2017

Eurol AdBlue nu ook in handzame 5L verpakking

Steeds meer dieselmotoren in auto’s, trucks en landbouwvoertuigen gebruiken AdBlue om daarmee de schadelijke NOx-uitstoot te beperken. Eurol introduceert daarom een hoogwaardige AdBlue in een handzame 5 en 10 liter verpakking en in een 210 liter grootverpakking.

Al sinds 2006 wordt AdBlue gebruikt in heavy duty voertuigen met een SCR-systeem (Selective Catalytic Reduction) om te voldoen aan de Euro 4, Euro 5 en Euro 6 wetgeving. Vanaf 2014 is gebruik van AdBlue ook steeds gangbaarder in auto’s met Euro 6-dieselmotoren en SCR-systeem.

Eurol AdBlue is een heldere vloeistof, bedoeld voor het behandelen van uitlaatgassen om zo aan de emissienormen te voldoen. Voor een correcte werking van het SCR-systeem en om schade aan de katalysator te voorkomen is het belangrijk hoogwaardige AdBlue te gebruiken. Eurol AdBlue voldoet aan alle vereiste kwalificaties en wordt vermengd met de uitlaatgassen in het SCR-systeem. De chemische reactie tussen de Eurol AdBlue en de uitlaatgassen in het SCR-systeem zet de schadelijke NOx-uitstoot om in het onschadelijke water en stikstof.

Zoek de dichtsbijzijnde Eurol Dealer via onze Dealer Locator!