FAQ Eurol Leenautoservice

Veel gestelde vragen

< Terug naar Leenautoservice

Welke leasetermijnen zijn mogelijk?

De leasetermijnen zijn 3 of 5 jaar. De termijn gaat in op de dag van aflevering van de leenauto.

Wanneer wordt de leenauto besteld?

De leenauto wordt besteld op het moment dat leasemaatschappij VOLKSWAGEN PON FINANCIAL SERVICES (VWPFS) het ondertekende leenautocontract heeft ontvangen. VWPFS neemt vervolgens contact met u op voor nadere afstemming.

Wat is de levertijd?

De levertijd hangt af van de verkrijgbaarheid van de auto op het moment van bestellen. VWPFS houdt u hiervan op de hoogte. De gemiddelde levertijd van de leenauto is 6 tot 8 weken.

Kan de auto worden overgenomen na looptijd?

Ja, het garagebedrijf heeft recht op eerste koop, maar kan de auto ook na looptijd gewoon weer inleveren. Nadere afstemming hierover kan plaatsvinden rechtstreeks met VWPFS.

Hoe gaat het met meer gereden kilometers?

Bij overname is er GEEN sprake van afrekening van de meer kilometers, bij inleveren na looptijd WEL. Nadere afstemming hierover kan plaatsvinden rechtstreeks met VWPFS.

Reparatie/onderhoud en banden, wie mag dit uitvoeren?

Reparatie en onderhoud is niet bij de lease inbegrepen. Dit dient te gebeuren door het garagebedrijf. Met deze constructie worden de reparatiekosten zo laag mogelijk gehouden. Er is een zorgplicht, de auto moet onderhouden worden conform de door de fabrikant en VWPFS voorgeschreven onderhoudsregels.

Is de autoverzekering inbegrepen?

De autoverzekering is niet standaard bij het leasebedrag inbegrepen. Met deze constructie worden de kosten voor het verzekeren laag gehouden. Verzekeren via de leasemaatschappij is wel mogelijk tegen meerprijs. Wanneer het garagebedrijf de auto verzekerd dient de bestickering mee verzekerd te worden. Ook dient de auto tegen de boekwaarde verzekerd te worden.

Welke eisen worden er aan de autoverzekering gesteld?

De leenauto inclusief de bestickering dient tegen boekwaarde allrisk te zijn verzekerd bij een verzekeringsmaatschappij naar keuze. De polisvoorwaarden moeten ter beoordeling worden toegestuurd naar VWPFS.

Mag ik accessoires toevoegen aan de auto?

Dat mag, zolang de leenauto in originele staat verkeert bij inlevering na einde looptijd.

Kan ik het ontwerp van de auto aanpassen?

Nee, het ontwerp van de leenauto staat vast. Er kunnen geen elementen in het ontwerp verwijderd of toegevoegd worden. Vooraf krijgt u een conceptontwerp te zien (per e-mail) via de marketingafdeling van Eurol.

Waar komt het logo van mijn eigen bedrijf (garage) op de auto te staan?

Uw eigen logo/bedrijfsnaam komen op de twee portieren te staan en op de motorkap. Op de dorpels aan beide zijden en op de achterbumper kunt u het websiteadres vermelden. Voor aanlevering van de bestanden en nadere afstemming kunt u terecht bij de marketingafdeling van Eurol. De logobestanden dienen van voldoende kwaliteit te zijn.

Zijn er ook andere modellen/type auto’s beschikbaar dan wat er in de flyer is vermeld?

Nee, het is niet mogelijk om een ander type/model auto te bestellen.

Kan ik de leenauto ook in een andere uitvoering of kleur gaan bestellen?

Ja, de VW UP en Peugeot 108 zijn tegen meerprijs in zilvergrijs verkrijgbaar. Verder is de Peugeot 108 tegen meerprijs verkrijgbaar in een automaat.

Wie betaalt bekeuringen en boetes?

De bekeuringen en boetes komen binnen bij VWPFS en worden doorbelast aan het garagebedrijf. Het garagebedrijf kan, indien gewenst, de bekeuring zelf doorberekenen aan de betrokken rijder.

Wat te doen bij schade?

U dient contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij om zorg te dragen voor een juiste afhandeling van de schade. Daarnaast dient er melding te worden gemaakt van de schade bij VWPFS. Voor het opnieuw bestickeren adviseren we onze vaste leverancier Design Partners in Deventer, maar u mag ook een eigen beletteraar inzetten mits er hoogwaardige materialen worden gebruikt en de belettering in originele staat wordt aangebracht.

Hoe ziet het proces van de Eurol Leenauto service eruit?

Interesse bij een garagebedrijf voor de leenautoservice.

De Eurol accountmanager maakt afspraak en gaat langs.

Bij akkoord wordt er een getekende intentieverklaring ingevuld (aanvraagformulier Eurol Leenautoservice).

Het aanvraagformulier gaat via de Eurol marketing naar leasemaatschappij VOLKSWAGEN PON FINANCIAL SERVICES (VWPFS).

VWPFS neemt contact op met het garagebedrijf. Het garagebedrijf dient de nodige informatie te overhandigen aan VWPFS om credittoetsingen en BKR toetsingen te kunnen uitvoeren.

Eurol marketing neemt contact op met het garagebedrijf over het aanleveren van het juiste logo van het garagebedrijf op de leenauto. Deze dient door het garagebedrijf digitaal en in de juiste resolutie te worden aangeleverd. Eurol stuurt het logo door naar de beletteraar Design Partners.

Zodra alle gegevens en documenten goedgekeurd zijn, wordt er een contract opgesteld. VWPFS stuurt het contract ter ondertekening naar het garagebedrijf.


Op het moment dat het contract getekend is en is afgestemd met VWPFS wordt de auto besteld.

Zodra de auto bij de VWPFS is, wordt zowel het garagebedrijf als Eurol hierover geïnformeerd. Ook wordt er een afsporaak gemaakt over aflevering. Design Partners wordt ingezet voor de bestickering.

Wanneer de auto van de bestickering is voorzien wordt deze door VWPFS op het afgesproken moment bij het garagebedrijf geleverd. De accountmanager van Eurol is aanwezig bij de aflevering voor een fotomoment.

Naar Leenautoservice >