Motorsport, Racing & Events
14 December 2016

Jeffrey Buis nieuwe coureur Ernst Dubbink Eveno Racing

Het volledige bericht van Ernst Dubbink Eveno Racing:

Nadat Sander Kroeze de overstap gemaakt heeft richting het Italiaanskampioenschap, zal hij volgend jaar uitkomen voor het team MF84 Pluston Althea. Daardoor is er binnen ons team een plaats vrij gekomen, deze zal komend seizoen ingevuld worden door Jeffrey Buis. Dit nieuws werd bekend gemaakt tijdens de finishparty van Eveno Racing. De 14-jarige Buis werd afgelopen seizoen de beste rookie en Nederlander in de Moriwaki 250 Junior Cup.

Zoals inmiddels al reeds bekend is heeft Sander de overstap weten te maken richting het Italiaans kampioenschap. Hij zal hier uitkomen voor het Team MF84 Pluston Althea, een jong Italiaans team dat twee jaar geleden werd opgericht door Genesio Bevilacqua – de Italiaan die tevens teameigenaar is van Althea Racing dat afgelopen seizoen met Markus Reiterberger en Jordi Torres uitkwam in het World Superbike kampioenschap – en wordt gemanaged door voormalig World Superbike coureur Michel Fabrizio. Wij als team wensen Sander met deze kans veel succes en hopen dat hij zich hier verder kan ontwikkelen als een succesvol coureur!

Door de overstap van Sander kwam er naast Ernst een plaatsje vrij binnen ons team. Deze zal komend seizoen ingevuld worden door Jeffrey Buis. Dit nieuws werd bekend gemaakt tijdens de Finishparty van Eveno Racing bij Café Bolte in Gramsbergen. Buis zal net als Ernst gaan uitkomen in het NEC Moto3 kampioenschap. Voor de 14-jarige Buis zal dit het eerste seizoen zijn op een Moto3-machine. Ernst en Jeffrey hebben al wel wat gemeen, zo is ook Jeffrey begonnen in de grasbaanracerij. Jeffrey maakte hierna zijn wegracedebuut in de Molenaar NSF 100 competitie. Na meerdere seizoenen in de top van de NSF 100 klasse te hebben gereden, werd Buis afgelopen seizoen de beste rookie in de Moriwaki 250 Junior Cup. Daarnaast werd hij de beste Nederlander met een derde positie in het eindklassement. Deze keurige prestatie leverde Buis een ticket op voor de selectietraining van de Red Bull Rookies Cup, waar hij vervolgens een goede indruk achterliet, maar helaas op de finaledag tot de afvallers behoorde.

We hopen als team op een mooie samenwerking en zo Jeffrey naar een hoger niveau te brengen, zodat hij volgend jaar wellicht alsnog de kans krijgt om zich te kwalificeren voor de Red Bull Rookies in 2018.

Komende tijd zullen we de winterstop effectief gebruiken om het nodige budget en de motoren gereed te maken voor het nieuwe seizoen. Naar verwachting zullen de eerste meters op het circuit  begin maart gemaakt worden.