Motorsport, Racing & Events
12 August 2016

Joris behaalt beste resultaat in Hockenheim

Race 6 en 7 van dit seizoen werden afgelopen weekend verreden op het Duitse circuit van Hockenheim. Na de eerste vijf races te hebben gereden op Assen keek het team dan ook heel erg uit naar dit raceweekend. Ook met het oog op de mooie resultaten die Joris hier vorig jaar wist te behalen.

Helaas begon het weekend met slecht nieuws, het overlijden van onze mede OW-Cupper: Wouter Hollegien. Ter nagedachtenis reden alle rijders dit weekend met een herdenkingssticker, een mooi gebaar. Wij als team wensen alle nabestaanden heel veel sterkte toe!

PR
De keiharde waarheid is ook dat alles weer doorgaat en dat iedereen de knop weer om moet zetten. Vrijdag reed Joris vijf vrije trainingen en hij zat al snel in een goed ritme. Hij keek met een goed gevoel naar de kwalificaties en de races op zaterdag en zondag. Zaterdag ochtend in de eerste kwalificatie wist Joris zijn PR van vorig jaar gelijk behoorlijk aan te scherpen met als resultaat een 15e plaats. In kwalificatie twee was hij nog sneller maar de concurrentie natuurlijk ook.

Dat betekende dat Joris zelfs wat zakte in de rankschikking met een 19e startplaats als resultaat. Er werd dit weekend weer heel hard gereden en het stond allemaal dicht bij elkaar. Joris stond ten opzichte van de 10e plaats binnen een seconde. Dat geeft aan dat er voor de twee races nog veel mogelijk is! In race op zaterdag wist Joris zich na een redelijke start mooi naar voren te werken. In ronde zeven was hij aanbeland op een 16e plaats maar kort daarna volgde een rode vlag wegens een behoorlijke valpartij.

Maximaal haalbare
Er was op dat moment al meer dan 50% van de race verreden en dus was het einde wedstrijd. Aangezien Joris bij de laatste doorkomst nog niet reed op plaats 16 vond hij zichzelf in de einduitslag terug op een 18e plaats. Daar baalde hij flink van en was er dan ook op gebrand om in race twee op zondag wel het maximaal haalbare eruit te halen.

In race twee had Joris een goede start en koos in bocht 1 de buitenkant wat goed uitpakte. Hij was weer goed op dreef maar ook nu was er na enkele ronden een rode vlag. Dit keer volgde wel een herstart en Joris zat er wederom goed bij! Hij kon zich weer naar voren werken en had in de race mooie gevechten. Met een mooie 12e plaats als resultaat. Zijn beste klassering in de Supercup 600! Zijn snelste rondetijd ten opzichte van vorig jaar wist hij te verbeteren met 2,4 seconden.

Progressie
Een weekend met veel progressie dus. De zaterdag waarbij de kwalificaties en de eerste race werden verreden was er met de snelheid niet veel mis maar viel het allemaal nog niet op zijn plaats. In race 2 op zondag moest het dus echt gebeuren en ben ik er vol voor gegaan met een mooie 12e plaats als resultaat. Ik zat die race heel lang in een mooi groepje dat aan het strijden was voor plaats 10 ongeveer. Ik zag vervolgens dat het groepje wat uit elkaar viel dus ik wilde de 2 rijders voor mij zo snel mogelijk passeren. Helaas maakte ik daarbij een fout en moest even wijd waardoor ik veel tijd verloor. Wie weet wat er anders nog in had gezeten maar ik ben zeker tevreden met de 12e plaats.

Supercup 600
Ik ben vooral heel blij dat we het gat met de kop als het gaat om rondetijden behoorlijk hebben verkleind. Dat geeft duidelijk aan dat we veel progressie boeken! Het laatste raceweekend van het seizoen waarbij er 2 races worden verreden zal zijn op het TT circuit van Assen op 24 september. Gaat Joris hier voor het eerst in de Supercup 600 eindigen in de top 10? We gaan het zien, zorg dat je erbij bent!