Motorsport, Racing & Events
17 May 2016

Progressie voor Joris Lentfert

Tijdens het derde raceweekend, 13 en 14 mei voor de NK Supercup 600 heeft Joris wat betreft snelheid veel progressie geboekt. Vrijdag in de trainingen wist hij zijn PR van dit seizoen zo’n beetje elke sessie aan te scherpen! Helaas lukte het nog niet om het op zaterdag om te zetten in een klinkend resultaat.

Vlak voor de eerste kwalificatie op zaterdag viel er wat lichte regen wat maar van korte duur zou zijn. Het team besloot even te wachten alvorens de baan op te gaan. Dit bleek een goed besluit. Joris was in het begin constant in de top 10 te vinden en wist de kwalificatie af te sluiten op een 14e plaats! Aan het begin van de tweede kwalificatie was het droog maar dat zou niet lang zo blijven. Joris ging er gelijk in het begin vol voor maar kwam door wat foutjes nog niet tot echt snelle tijden. Pas in de 6e ronde wist Joris te beginnen aan een echt sterke ronde welke een mooie tijd op moest leveren. Maar helaas begon het halverwege deze ronde te regenen. Waardoor hij zijn tijd niet kon verbeteren en hij wat terug viel. Dat betekende een 21e startplaats. Gelukkig was Joris er van overtuigd dat er voor de race absoluut meer in zou zitten.

Bij aanvang van de race was de baan vrijwel helemaal droog. De start van Joris was weer erg goed en in de eerste ronden kon Joris twee rijders passeren. Hij kon de jacht in gaan zetten richting het groepje dat aan het strijden was voor op dat moment ongeveer de 10e plaats. Helaas vielen er na enkele ronden wat regendruppels en Joris ging ook bijna onderuit. Joris besloot het iets rustiger aan te doen waardoor een aantal rijders hem weer voorbij kwamen. Maar al snel gingen enkele van deze rijders onderuit. Dat er in deze race 12 coureurs ten val zijn gekomen toont aan hoe moeilijk de omstandigheden waren. Vanwege de vele crashes kwam er de code 60 vlag (snelheid minderen, niet inhalen en de afstand van de voorganger respecteren). Door veel rijders werd het niet goed opgevat waarop de wedstrijdleiding alleen maar kon besluiten om de wedstrijd na 5 ronden vroegtijdig te beëindigen met een rode vlag. Plotseling was de race dus voorbij en dat betekende voor Joris een 17e plaats als resultaat. Weliswaar zijn beste resultaat van dit seizoen maar gezien de goede training op vrijdag had er vandaag veel meer in gezeten.

Joris: “De hele zaterdag hadden we te maken met moeilijke weersomstandigheden. Alles viel deze dag net niet op zijn plaats na de goede trainingen op vrijdag, waar we echt weer de juiste snelheid te pakken hadden. Het is jammer dat we vandaag niet hebben kunnen laten zien wat we in huis hebben. Maar qua snelheid hebben we dit weekend zeker progressie geboekt. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het niet lang meer kan duren voordat de puzzelstukjes voor ons een keer op hun plek vallen. Daarom kijk ik nu alweer heel erg uit naar de volgende race van 11 juni in Assen!”