Motorsport, Racing & Events
2 May 2016

Tweede plaats voor Ernst Dubbink tijdens ADAC NEC Moto3

In de ingekorte ADAC NEC Moto3 wedstrijd op het circuit van Lausitz heeft Ernst Dubbink de tweede plaats weten te pakken. 

Op de vrijdag werden drie trainingen verreden. De eerste vrije training werd door Dubbink gebruikt om de baan te verkennen en om voorzichtig een richttijd neer te zetten. In de tweede vrije training werd duidelijk dat winst dit weekend niet vanzelf kwam aanwaaien. Want naast dat Ernst hard rondging en goede tijden noteerde wist ook kampioenschapsrivaal Georgi snelle rondes te rijden. In de derde training liet Dubbink wat tijd liggen en merkte dat de motor niet 100% in orde was. Op zaterdagmorgen werd de eerste kwalificatie verreden, maar Ernst besloot hier niet aan mee te doen om de motor te sparen. Het plan was om dan in de tweede kwalificatie, met een warmere baan, een snelle tijd neer te zetten en dat lukte. Ernst kon op zondagmorgen vanaf de tweede plek de wedstrijd starten.

Op zondagmorgen werd eerste een warming up verreden met kort daarna de wedstrijd. In de warming up kon Ernst een goed ritme vinden en had mede daardoor een goed gevoel voor de 14 ronden tellende wedstrijd. Bij de start was Ernst snel weg en wist al voor de eerste bocht Georgi te pakken. Ook kon Ernst de koppositie vast houden door hem aan het eind van de rechte stukken er telkens uit te remmen. Na een halve ronde volgde echter een rode vlag doordat een rijder was gecrasht en werd de wedstrijd stil gelegd. Even later volgde een herstart over 12 ronden. Ditmaal had Ernst wederom een goede start, maar dook net achter zijn directe concurrent de eerste bocht in. Ernst kon kort volgen, maar kon geen weerstand bieden tegen de sterk rijdende Duitser. Ernst reed sterk en reed ruim weg bij de derde man. In het verloop van de wedstrijd zakten de rondetijden van Ernst wat in waardoor Georgi verder uit wist te lopen. Dubbink had een ruime voorsprong op de nummer drie waardoor hij veilig de tweede plaats pakte met 5 seconden voorsprong.

“Belangrijke punten voor het kampioenschap”
Ernst Dubbink, Moto3GP rijder: “Bij de eerste start was ik heel goed weg. Gelukkig kon ik toen ook voor Georgi blijven door hem op het eind van de rechte stukken er uit te remmen. Op zijn thuisbaan is het natuurlijk moeilijk om hem voor te blijven, maar dit lukte goed totdat we de rode vlag kregen. Bij de herstart was hij net iets sneller weg dan ik en ik kon zijn tempo ook niet volhouden. Gelukkig was ik wel een stuk sneller dan de rest van het veld, maar ik ben niet tevreden met mijn rondetijden. Er had meer in gezeten. Toch ben ik blij met de tweede plaats, dit zijn belangrijke punten voor het kampioenschap.”